ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΙΣΩΣ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Αν τρώμε περισσότερο μαϊντανό, σέλινο, σελινόριζα, χαμομήλι, θυμάρι και κόκκινη πιπεριά, ίσως έχουμε μικρότερη πιθανότητα για νευροψυχολογικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, η νόσος του Alzheimer και η νόσος του Parkinson.
Μια μελέτη από την Βραζιλία που δημοσιεύτηκε πριν 3 μέρες στο περιοδικό Advances in Regenerative Biology, αναφέρει ότι σε μελέτη in vitro (στο εργαστήριο, αλλά όχι σε ζώο), βρέθηκε ότι απλώς και μόνο με την προσθήκη της ουσίας Απιγενίνης (φλαβονοειδές), που βρίσκεται κυρίως στα προαναφερθέντα λαχανικά, ευνοείται η μετατροπή βλαστοκυττάρων σε νευρικά κύτταρα και επιπλέον η αύξηση των συνάψεων (συνδέσεων) μεταξύ τους.
Τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε οποιοδήποτε κύτταρο του οργανισμού. Όμως χρειαζόμαστε απλές και οικονομικές λύσεις για να συμβεί αυτή η μετατροπή, όπως με την ουσία Απιγενίνη της μελέτης.
http://www.regenerativebiology.net/index.php/arb/article/view/29244